Din sökning efter  Jan-Udden  gav 196 träffar
Korp (Corvus corax).
Orust, Sverige | Fotograf: Jan Udden/Azote

Korp (Corvus corax). Orust, Sverige

En av världens mest mytomspunna fåglar. Korpen är den första fågeln som nämns i Bibelns Gamla Testamente. Noa skickade ut en spanare från sin ark, det var korpen. Den återvände aldrig och fick redan då ett rykte om sig att vara opålitlig. Talessättet "att stjäla som en korp", är ett exempel på detta. Det fornnordiska namnet Ravn återfinns i många platser som Ramberget, Raneberg, Ramneskår m.m. Namnet korp är modernt och onomatopoetiskt, dvs ljudhärmande. Staden Uddevalla kallas Korpehålan eller Korpstaden. (Fotograf: Jan Udden)

Ladda ner bild Dela
Titel: Korp (Corvus corax). Orust, Sverige
Bildtext: En av världens mest mytomspunna fåglar. Korpen är den första fågeln som nämns i Bibelns Gamla Testamente. Noa skickade ut en spanare från sin ark, det var korpen.
Den återvände aldrig och fick redan då ett rykte om sig att vara opålitlig. Talessättet "att stjäla som en korp", är ett exempel på detta. Det fornnordiska namnet Ravn återfinns i många platser som Ramberget, Raneberg, Ramneskår m.m. Namnet korp är modernt och onomatopoetiskt, dvs ljudhärmande. Staden Uddevalla kallas Korpehålan eller Korpstaden.
Plats: Öbergs pall, Myckleby, Orust, Bohuslän, Sverige, Europa
Nyckelord: korp, kråkfågel, ramn, ravn, hfravn, ramsvart, korpberg, tätting, onomatopoetisk, Animalia, Vertebrata, Aves, Passeriformes, Corvidae, Corvus, Corvus corax
Fotograf: Jan Udden
Byline: Jan Udden/Azote
Bildreferens: jab_Avcocor1
Datum: 2010-05-18
Max filstorlek: 2174x1510 px (≈ 18x13 cm / 300 dpi)
Licens: Royalty Free

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.