Din sökning efter  Ljustring  gav 2 träffar
Ljustring | Illustratör: Måns Sjöberg/Azote

Ljustring

Redan på stenåldern var ljustring en vanlig metod för att fånga fisk på grunt vatten. Fiskaren rodde ut på natten med tjärbloss som lockade fisken. Sedan början av 1900-talet är ljusterfiske förbjudet. (Illustratör: Måns Sjöberg)

Ladda ner bild Dela
Titel: Ljustring
Bildtext: Redan på stenåldern var ljustring en vanlig metod för att fånga fisk på grunt vatten. Fiskaren rodde ut på natten med tjärbloss som lockade fisken. Sedan början av 1900-talet är ljusterfiske förbjudet.
Plats: Östersjön, Sverige, Europa
Nyckelord: ljustring, ljuster, ljusterfiske, fiske, tjärbloss, båt, insjöfiske, sötvatten, slättsjö, natt, mörker, Animalia, Chordata, Mammalia, Primates, Hominidae, Homo sapiens
Illustratör: Måns Sjöberg
Byline: Måns Sjöberg/Azote
Bildreferens: msi_00004
Datum: 2007
Max filstorlek: 4063x2823 px (≈ 34x24 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.