Din sökning efter  Desagher  gav 2544 träffar
Traktor och skördare på sockerrörsodling i Brasilien | Fotograf: Nicolas Desagher/Azote

Traktor och skördare på sockerrörsodling i Brasilien

Sockerrör har odlats i Brasilien sedan 1532, och sockerrörsetanol (för användning som drivmedel) har tillverkats sedan tjugotalet när bilarna började bli vanliga i landet. Brasilien är världens näst största producent av etanol (efter USA) och världens största exportör. Etanol som produceras av sockerrör är en energikälla och till skillnad mot olja är förnyelsebar. Odlingen förknippas dock ofta med miljöproblem som avskogning, jorderosion och minskad biologisk mångfald. Ąven sociala frågor som förändrad användning av vattenresurser och dilemmat att använda mat för att tillverka bränsle berör sockerrörs odlingarna i Brasilien. (Fotograf: Nicolas Desagher)

Ladda ner bild Dela
Titel: Traktor och skördare på sockerrörsodling i Brasilien
Bildtext: Sockerrör har odlats i Brasilien sedan 1532, och sockerrörsetanol (för användning som drivmedel) har tillverkats sedan tjugotalet när bilarna började bli vanliga i landet. Brasilien är världens näst största producent av etanol (efter USA) och världens största exportör.

Etanol som produceras av sockerrör är en energikälla och till skillnad mot olja är förnyelsebar. Odlingen förknippas dock ofta med miljöproblem som avskogning, jorderosion och minskad biologisk mångfald. Ąven sociala frågor som förändrad användning av vattenresurser och dilemmat att använda mat för att tillverka bränsle berör sockerrörs odlingarna i Brasilien.
Plats: Rio Brilhante, Mato Grosso do Sul, Brasilien, Sydamerika, Amerika
Nyckelord: skörd, skörda, skördare, traktor, maskin, sockerrör, etanol, gröda, jordbruk, lantbruk, åker, odling, biobränsle, Plantae, Magnoliophyta, Monocots, Commelinids, Poales, Poaceae, Panicoideae, Andropogoneae, Saccharum
Fotograf: Nicolas Desagher
Byline: Nicolas Desagher/Azote
Bildreferens: DN_LD007_BR_00869
Datum: 2010-05-28
Max filstorlek: 4191x2773 px (≈ 36x24 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0709 317797 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2014. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.