Din sökning efter  måne  gav 139 träffar
Tranor och måne över Hornborgarsjön | Fotograf: Ulf Manhammar/Azote

Tranor och måne över Hornborgarsjön

Trana (Grus grus) är en fågel i fa-miljen tranor (Gruidae) i ordningen Tran- och rallfåglar (Gruiformes). I Sverige häckar den mer eller mindre sparsamt i hela landet utom i fjäl-len, dock mer sällan utefter syd-kusten och kring Göteborgstrakten. Den anländer i mars-april och flyttar i september-oktober. Tusentals tranor ses varje år vid Hornborgasjön som är en arena för tranornas parningsdans. Flertalet av paren drar sedan vidare norr ut till sina häckningsområden. (Fotograf: Ulf Manhammar)

Ladda ner bild Dela
Titel: Tranor och måne över Hornborgarsjön
Bildtext: Trana (Grus grus) är en fågel i fa-miljen tranor (Gruidae) i ordningen Tran- och rallfåglar (Gruiformes). I Sverige häckar den mer eller mindre sparsamt i hela landet utom i fjäl-len, dock mer sällan utefter syd-kusten och kring Göteborgstrakten. Den anländer i mars-april och flyttar i september-oktober. Tusentals tranor ses varje år vid Hornborgasjön som är en arena för tranornas parningsdans. Flertalet av paren drar sedan vidare norr ut till sina häckningsområden.
Plats: Hornborgarsjön, Skara, Västergötland, Sverige, Europa
Nyckelord: måne, fullmåne, trana, dans, vår, fågel, djur, flyttfågel, Animalia, Chordata, Aves, Gruiformes, Gruidae, Grus, Grus grus
Fotograf: Ulf Manhammar
Byline: Ulf Manhammar/Azote
Bildreferens: umb_11398
Datum: 2012-04-04
Max filstorlek: 5184x2664 px (≈ 44x23 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.