Din sökning efter  sköldpadda  gav 173 träffar
Vändhalssköldpadda | Fotograf: Kerstin Jonsson/Azote

Vändhalssköldpadda

Vändhalssköldpaddor, ibland kallade halsvändare eller vändhalsar, (Pleurodira) är den ena av två underordningar av sköldpaddor. Man kännetecknar vändhalssköldpaddorna genom att de drar in huvudet åt sidan, och inte inåt som gömhalssköldpaddor gör. Alla vändhalssköldpaddor är vattensköldpaddor. Det finns ca 60 arter, fördelade på de två familjerna ormhalssköldpaddor och pelomedusasköldpaddor. Halsvändarna lever alla i sötvatten i tropiskt och subtropiskt klimat på det södra halvklotet, i Afrika, Madagaskar, Australien, Nya Guinea och i Sydamerika. (Fotograf: Kerstin Jonsson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Vändhalssköldpadda
Bildtext: Vändhalssköldpaddor, ibland kallade halsvändare eller vändhalsar, (Pleurodira) är den ena av två underordningar av sköldpaddor. Man kännetecknar vändhalssköldpaddorna genom att de drar in huvudet åt sidan, och inte inåt som gömhalssköldpaddor gör. Alla vändhalssköldpaddor är vattensköldpaddor.

Det finns ca 60 arter, fördelade på de två familjerna ormhalssköldpaddor och pelomedusasköldpaddor. Halsvändarna lever alla i sötvatten i tropiskt och subtropiskt klimat på det södra halvklotet, i Afrika, Madagaskar, Australien, Nya Guinea och i Sydamerika.
Plats: Tortuguero, Costa Rica, Centralamerika
Nyckelord: sköldpadda, vattensköldpadda, djur, reptil, Animalia, Chordata, Reptilia, Testudines, Cheloniidae, Eretmochelys, E. imbricata, Eretmochelys imbricata
Fotograf: Kerstin Jonsson
Byline: Kerstin Jonsson/Azote
Bildreferens: kjb_0516
Datum: 2007-01-09
Max filstorlek: 3504x2336 px (≈ 30x20 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.