Din sökning efter  Borneo  gav 1285 träffar
Vuxen orangutanghane utfodras på ett rehabiliteringscentrum för orangutanger i Malaysia | Fotograf: Tim Holland/Azote

Vuxen orangutanghane utfodras på ett rehabiliteringscentrum för orangutanger i Malaysia

Orangutangen är en utrotningshotad människoapa. Arten har minskat i antal främst på grund av att dess naturliga biotop, regnskogen, håller på att försvinna på grund av skogsavverkning. Mycket av denna avverkning är olaglig då den sker i nationalparker. Ett annat stort problem är olagligt infångande av orangutangungar för försäljning som husdjur. Vanligen dödas ungens mor när ungen rövas bort. (Fotograf: Tim Holland)

Ladda ner bild Dela
Titel: Vuxen orangutanghane utfodras på ett rehabiliteringscentrum för orangutanger i Malaysia
Bildtext: Orangutangen är en utrotningshotad människoapa. Arten har minskat i antal främst på grund av att dess naturliga biotop, regnskogen, håller på att försvinna på grund av skogsavverkning. Mycket av denna avverkning är olaglig då den sker i nationalparker. Ett annat stort problem är olagligt infångande av orangutangungar för försäljning som husdjur. Vanligen dödas ungens mor när ungen rövas bort.
Plats: Semengoh, Sarawak, Borneo, Malaysia, Sydostasien, Asien
Nyckelord: orangutang, apa, människoapa, hane, orange, päls, hårig, äta, frukt, banan, apelsin, djur, däggdjur, klättra, Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre, Animalia, Chordata, Mammalia, Primates, Hominidae, Ponginae, Pongo, Pongo borneo, Pongo pygmaeus
Fotograf: Tim Holland
Byline: Tim Holland/Azote
Bildreferens: tib_SarSem_001
Datum: 2007-12-05
Max filstorlek: 2775x2085 px (≈ 24x18 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.