Din sökning efter  fullriggare  gav 49 träffar
Fullriggaren Mir | Fotograf: Ulf Manhammar/Azote

Fullriggaren Mir

Fullriggare (också skepp eller fregatt-tacklade fartyg) kallas segelfartyg med minst tre master som bär i huvudsak råsegel på samtliga dessa. Dar Pomorza från Polen är en 3-mastad fullriggare. Fartyget är byggt 1909. Råsegelriggen är effektiv i medvind (läns) och halv medvind (slör). Råsegelriggen är också lätt att dela upp på många mindre segel, varvid inget av seglen behöver vara ohanterligt stort ens på mycket stora fartyg. En råseglare kan inte gå lika högt i vind som en skonare och avdriften på kryss är större, men på oceanfart väljer man rutten så att man har ström och vind med sig. Före ångfartygens tid var de flesta större fartyg fullriggare. Mir har en läng på 109,2 m, bredd 13,9 m och en segelyta 2 771 m² (Fotograf: Ulf Manhammar)

Ladda ner bild Dela
Titel: Fullriggaren Mir
Bildtext: Fullriggare (också skepp eller fregatt-tacklade fartyg) kallas segelfartyg med minst tre master som bär i huvudsak råsegel på samtliga dessa. Dar Pomorza från Polen är en 3-mastad fullriggare. Fartyget är byggt 1909.
Råsegelriggen är effektiv i medvind (läns) och halv medvind (slör). Råsegelriggen är också lätt att dela upp på många mindre segel, varvid inget av seglen behöver vara ohanterligt stort ens på mycket stora fartyg. En råseglare kan inte gå lika högt i vind som en skonare och avdriften på kryss är större, men på oceanfart väljer man rutten så att man har ström och vind med sig. Före ångfartygens tid var de flesta större fartyg fullriggare.
Mir har en läng på 109,2 m, bredd 13,9 m och en segelyta 2 771 m²
Plats: Karlskrona redd, Blekinge, Sverige, Europa
Nyckelord: råsegel, segelfartyg, mir, fullriggare, segelfartyg, skepp, råseglare, fartyg, båt, segelbåt, hav, segel, cutty sark, tall ships race, sail traning race,
Fotograf: Ulf Manhammar
Byline: Ulf Manhammar/Azote
Bildreferens: umd_01000
Datum: 1988-07
Max filstorlek: 3987x2774 px (≈ 34x24 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.