keyboard_arrow_left Tillbaka
Bild 1 av 4 keyboard_arrow_right

Paprikor i fyra färger

Paprikor kan vara gröna, röda, orangea, gula och mer ovanligt, vita, regnbågsfärgade (mellan olika mognadsstadier) och lila, beroende på när de odlas och den specifika sorten. Gröna paprikor är ofta mindre söta och något bittrare än de röda, gula eller orangea. Mogna paprikors smak kan även variera beroende på växtförhållanden och hur de har förvarats och behandlats efter skörden. De sötaste paprikorna tillåts mogna fullt på plantan i fullt solsken, medan frukter som skördats gröna och som låtits eftermogna i förvaring är mindre söta. Jämfört med gröna paprikor har röda paprikor mer vitaminer och näringsämnen och innehåller antioxidanten lykopen. Mängden karoten, en annan antioxidant, är nio gånger högre i röda paprikor. Röda paprikor har även den dubbla mängden vitamin C gentemot gröna paprikor. (Fotograf: Jacob Berg)
Fotograf: Jacob Berg
Byline: Jacob Berg/Azote
Bildreferens: jbb_A1820
Datum: 2006
Max filstorlek: 3008x2000 px (≈ 25x17 cm / 300 dpi)
Filnamn: jbb_A1820