keyboard_arrow_left Tillbaka

Röd panda (Ailurus fulgens) klättrar i en gran

Den röda pandan kallas även för mindre panda och lever i Himalayas sluttningar och på Burmas högland. Där lever de främst av bambublad och frukt, arten träffas på i sluttningarna på höjder mellan 1 500 – 5 000 meter över havet. Den röda pandan har en kroppslängd av 55-63 cm och väger mellan 3- 6 kg. De reproducerar sig mycket långsamt och är mycket känsliga för störningar i omgivningen detta har gjort att arten har listningen ”sårbar” enligt IUCN. Främst är det skogsröjningen som bidrar till artens minskning. (Fotograf: Ingemar Petterson)
Plats
Fotograf: Ingemar Petterson
Byline: Ingemar Petterson/Azote
Bildreferens: ipbdho_83
Datum:
Max filstorlek: 4288x2848 px (≈ 36x24 cm / 300 dpi)
Filnamn: ipbdho_83