Din sökning efter  Aspskimmerfjäril (Apatura ilia)   gav 22 träffar
Aspskimmerfjäril (Apatura ilia)  | Fotograf: Nils Ryrholm/Azote

Aspskimmerfjäril (Apatura ilia)

Aspskimmerfjäril är en av de många insektsarter som expanderat norrut och etablerat sig i Sverige i det allt varmare klimatet under senasre årtionden. Expansionen pågår fortfarande och fjärilen dök upp i Sverige för första gången 2011 och har även observerats 2012 och 13. Möjligen är arten redan etablerad i Sverige. I Baltikum och Finland har arten varit vanlig de senaste tre åren (strivet 2014). (Fotograf: Nils Ryrholm)

Ladda ner bild Dela
Titel: Aspskimmerfjäril (Apatura ilia)
Bildtext: Aspskimmerfjäril är en av de många insektsarter som expanderat norrut och etablerat sig i Sverige i det allt varmare klimatet under senasre årtionden. Expansionen pågår fortfarande och fjärilen dök upp i Sverige för första gången 2011 och har även observerats 2012 och 13. Möjligen är arten redan etablerad i Sverige. I Baltikum och Finland har arten varit vanlig de senaste tre åren (strivet 2014).
Plats: Rådmansö, Uppland, Sverige, Europa
Nyckelord: Aspskimmerfjäril, liten skimmerfjäril, expansionsart, expansiv fjäril, invasiv art, invasiv fjäril, dagfjäril, fjäril, ädelfjäril, praktfjäril, växthuseffekten, global uppvärmning, varmare klimat, klimat, skimrande fjäril, glänsande fjäril, blåglänsande fjäril, metallglänsande fjäril, Eukaryota, Animalia, Arthropoda, Hexapoda, Insecta, Lepidoptera, Papilionoidea, Nymphalidae, Apaturinae, Apatura, Apatura ilia
Fotograf: Nils Ryrholm
Byline: Nils Ryrholm/Azote
Bildreferens: nrb-12-08-7735
Datum: 2012-08-01
Max filstorlek: 3423x5135 px (≈ 29x44 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.