Din sökning efter  Att f������������nga m������������nen  gav fler än 300 träffar
Blommande ruderatmark i Malmö | Fotograf: Jerker Lokrantz/Azote

Blommande ruderatmark i Malmö

Ruderatmark eller skräpmark är mark som ofta störs av mänsklig verksamhet. Det kan röra sig om upplag av schaktmassor, jordhögar, eller områden i hamnar och kring industrier och byggplatser. Ruderatmarker är bra grogrund för växter som specialiserat sig på kort livscykel och intensiv förökning, sådana växter som ofta benämns som ogräs. Ruderatmarker innehåller inte sällan förvildade trädgårdsväxter och andra för platsen exotiska arter. (Fotograf: Jerker Lokrantz)

Ladda ner bild Dela
Titel: Blommande ruderatmark i Malmö
Bildtext: Ruderatmark eller skräpmark är mark som ofta störs av mänsklig verksamhet. Det kan röra sig om upplag av schaktmassor, jordhögar, eller områden i hamnar och kring industrier och byggplatser. Ruderatmarker är bra grogrund för växter som specialiserat sig på kort livscykel och intensiv förökning, sådana växter som ofta benämns som ogräs. Ruderatmarker innehåller inte sällan förvildade trädgårdsväxter och andra för platsen exotiska arter.
Plats: Malmö, Skåne, Sverige, Europa
Nyckelord: ruderatmark, ruderat, växt, diversitet, biodiversitet, skräpmark, ruderatväxt, impediment, urban natur, stad, äng, blomma,
Fotograf: Jerker Lokrantz
Byline: Jerker Lokrantz/Azote
Bildreferens: jlb13_0714_0536
Datum: 2013-07-14
Max filstorlek: 4912x7360 px (≈ 42x62 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.