keyboard_arrow_left Tillbaka

Brun råtta som äter fågelfrön

Brun råtta (Rattus norvegicus) som äter fågelfrön under ett fågelmatbord. Arten är en allätare och i stadsmiljö är den ett ökande problem då den framgångsrikt hittar boplatser och mat där. Råttorna kan lätt ta sig fram i städernas avloppsnät och via dessa kan de lätt ta sig in i bostäder trots att avloppsrören är bitvis vattenfyllda. Den bruna råttan är mycket bra på att hitta på nya sätt att överleva på. Den kan få upp till 8 ungar per kull och upp till fen kullar per år. Förmågan att snabbt öka i antal är god. Arten betraktas som ett skadedjur och bekämpas därför. (Fotograf: Gunnar Aneer)
Fotograf: Gunnar Aneer
Byline: Gunnar Aneer/Azote
Bildreferens: gub20140406_4729
Datum: 2014-04-06
Max filstorlek: 3523x2713 px (≈ 30x23 cm / 300 dpi)