Din sökning efter  Familj med motorb������������t vid strand  gav fler än 300 träffar
Familj tillhörande Guaranifolket i provisoriskt läger vid vägkanten | Fotograf: Nicolas Desagher/Azote

Familj tillhörande Guaranifolket i provisoriskt läger vid vägkanten

Guarani är ett sydamerikanskt indianfolk som traditionellt bott i skogsområden i bl.a. södra Brasilien. I takt med avverkningen och uppförandet av sockerrörsodlingar trängs Guaranifolket undan från sin mark i många områden. Sockerrör har odlats i Brasilien sedan 1532, och sockerrörsetanol (för användning som drivmedel) har tillverkats sedan tjugotalet när bilarna började bli vanliga i landet. Brasilien är världens näst största producent av etanol (efter USA) och världens största exportör. Etanol som produceras av sockerrör är en energikälla och till skillnad mot olja är förnyelsebar. Odlingen förknippas dock ofta med miljöproblem som avskogning, jorderosion och minskad biologisk mångfald. Ąven sociala frågor som förändrad användning av vattenresurser och dilemmat att använda mat för att tillverka bränsle berör sockerrörs odlingarna i Brasilien. (Fotograf: Nicolas Desagher)

Ladda ner bild Dela
Titel: Familj tillhörande Guaranifolket i provisoriskt läger vid vägkanten
Bildtext: Guarani är ett sydamerikanskt indianfolk som traditionellt bott i skogsområden i bl.a. södra Brasilien. I takt med avverkningen och uppförandet av sockerrörsodlingar trängs Guaranifolket undan från sin mark i många områden.

Sockerrör har odlats i Brasilien sedan 1532, och sockerrörsetanol (för användning som drivmedel) har tillverkats sedan tjugotalet när bilarna började bli vanliga i landet. Brasilien är världens näst största producent av etanol (efter USA) och världens största exportör.

Etanol som produceras av sockerrör är en energikälla och till skillnad mot olja är förnyelsebar. Odlingen förknippas dock ofta med miljöproblem som avskogning, jorderosion och minskad biologisk mångfald. Ąven sociala frågor som förändrad användning av vattenresurser och dilemmat att använda mat för att tillverka bränsle berör sockerrörs odlingarna i Brasilien.
Plats: Rio Brilhante, Mato Grosso do Sul, Brasilien, Sydamerika, Amerika
Nyckelord: Guarani, Guaranifolket, indianer, indian, indianstam, urinnevånare, läger, provisoriskt, familj, människa, folk, miljöproblem, markstrid,
Fotograf: Nicolas Desagher
Byline: Nicolas Desagher/Azote
Bildreferens: DN_LD057_BR_00662
Datum: 2010-05-27
Max filstorlek: 4202x2762 px (≈ 36x23 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.