Din sökning efter  Katterna sover middag i en av gr������������nderna i Stone town  gav fler än 300 träffar
Fiskhandlare rensar en igelkottfisk (Diodon hystrix) på fiskmarknaden i Malindi, Zanzibar | Fotograf: Jerker Lokrantz/Azote

Fiskhandlare rensar en igelkottfisk (Diodon hystrix) på fiskmarknaden i Malindi, Zanzibar

På Zanzibar har turistnäringen vuxit lavinartat de senaste decennierna samtidigt som befolkningen generellt har ökat. Lokalbefolkningen och hotellen och restaurangerna är alla intresserade av havets naturresurser. I takt med att efterfrågan på fisk ökar har lokalbefolkningen börjat äta nya arter som tidigare ansågs oätliga. Ett sådant exempel är igelkottfisken (Diodon hystrix). (Fotograf: Jerker Lokrantz)

Ladda ner bild Dela
Titel: Fiskhandlare rensar en igelkottfisk (Diodon hystrix) på fiskmarknaden i Malindi, Zanzibar
Bildtext: På Zanzibar har turistnäringen vuxit lavinartat de senaste decennierna samtidigt som befolkningen generellt har ökat. Lokalbefolkningen och hotellen och restaurangerna är alla intresserade av havets naturresurser. I takt med att efterfrågan på fisk ökar har lokalbefolkningen börjat äta nya arter som tidigare ansågs oätliga. Ett sådant exempel är igelkottfisken (Diodon hystrix).
Plats: Malindi, Zanzibar Town, Zanzibar, Tanzania, Östafrika, Afrika
Nyckelord: fisk, igelkottfisk, marknad, mat, försäljare, fiskmarknad, fiskhandlare, rensa, blåsfisk, taggig, giftig, Animalia, Chordata, Actinopterygii, Tetraodontiformes, Diodontidae, Diodon, Diodon hystrix
Fotograf: Jerker Lokrantz
Byline: Jerker Lokrantz/Azote
Bildreferens: jlb07_1115_0525
Datum: 2007-11-15
Max filstorlek: 2592x3872 px (≈ 22x33 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.