keyboard_arrow_left Tillbaka

Glasögontrana (Grus vipio) i ängsmiljö

Glasögontranan är en stor fågel med en total höjd av 115-130cm som häckar i nordöstra Mongoliet, nordöstra Kina samt de södra delarna av Sibirien. Antalet glasögontranor har minskat kraftig och man uppskattar det vilda beståndet i hela världen till 4900-5400 individer. Det är befolkningsökningen i Sibirien som har gjort att tranornas naturliga häckningsområden har försvunnit. Det pågår omfattande uppfödnings och utsättnings program för att hjälpa dessa unika tranor. Enligt IUCN är den kategoriserad som sårbar (VU). (Fotograf: Ingemar Pettersson)
Plats
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbfh_8
Datum:
Max filstorlek: 3280x4928 px (≈ 28x42 cm / 300 dpi)