keyboard_arrow_left Tillbaka

Gråhäger (Ardea cinerea), Scarborough, Great Britain

Gråhägern, tidigare bara kallad häger i Sverige, har expanderat sitt häckningsområde. Övergödning, decimering av rovfiskar, minskat jakttryck och milda vintrar har gynnat artens förekomst i Sverige. Den lever främst av småfisk och groddjur. Den häckar gärna i kolonier, gärna i barrträd och ibland tillsammans med storskarvar (mellanskarvar). (Fotograf: Jan Udden)
Fotograf: Jan Udden
Byline: Jan Udden/Azote
Bildreferens: jab_Avarci1
Datum: 2011-07-25
Max filstorlek: 2682x2089 px (≈ 23x18 cm / 300 dpi)