keyboard_arrow_left Tillbaka

Gråtrut (Larus argentatus) med sjöstjärna, Tjällholmen, Sverige

Gråtruten är liksom människan omnivor (allätare). Gråtrutens favoritfödor är sjöstärna (Asterias rubens), blåmussla (Mytilus edulis) och strandkrabba ( Carcinus maenas)Den flyger oftast upp i luften och släpper sitt byte mot berget. Musslors och krabbors hårda skal krossas då. Gråtruten ruggar (byter fjädrar) två gånger per år. Först vid fyra års ålder har den erhållit sin adulta fjäderdräkt och är könsmogen. (Fotograf: Jan Udden)
Fotograf: Jan Udden
Byline: Jan Udden/Azote
Bildreferens: jab_Avlaar2
Datum: 2008-07-02
Max filstorlek: 3888x2592 px (≈ 33x22 cm / 300 dpi)