keyboard_arrow_left Tillbaka

Gråval (Eschrichtius robustus) mamma och barn

Det finns två bestånd av gråvalar i Stilla havet; ett mindre bestånd i västra Stilla havet och ett större bestånd som vandrar mellan vattnen utanför Alaska och Baja California. Tidigare fanns ett bestånd i norra Atlanten, men detta utrotades av alltför högt jakttryck runt år 1750. Den kaliforniska gråvalen påbörjar en två till tre månaders vandring på hösten och färdas 8-11 000 km söderut längs Nordamerikas västkust. Djuren färdas i små grupper och målet är kustvattnen utanför Baja California och Californiaviken. Väl framme parar sig djuren och ungarna föds. (Fotograf: Steven Zeff)
Fotograf: Steven Zeff
Byline: Steven Zeff/Azote
Bildreferens: szd00243
Datum: 2004
Max filstorlek: 3546x5328 px (≈ 30x45 cm / 300 dpi)