Din sökning efter  Open sky Stone spit   gav fler än 300 träffar
Gränd i Stone Town, Zanzibar | Fotograf: Björn Kristersson/Azote

Gränd i Stone Town, Zanzibar

Zanzibars stenstad (swahili: Mji Mkongwe; engelska: Stone Town) är en del av staden Zanzibar på ön med samma namn i östra Tanzania, och upptogs 2000 på Unescos världsarvslista då den är ett utmärkt exempel på en swahilisk handelsstad på den afrikanska östkusten. Den visar på kulturella influenser under mer än ett årtusende från det afrikanska, men även från det indiska, europeiska, men främst det arabiska kulturarvet. De flesta byggnader är från mitten av 1800-talet. (Fotograf: Björn Kristersson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Gränd i Stone Town, Zanzibar
Bildtext: Zanzibars stenstad (swahili: Mji Mkongwe; engelska: Stone Town) är en del av staden Zanzibar på ön med samma namn i östra Tanzania, och upptogs 2000 på Unescos världsarvslista då den är ett utmärkt exempel på en swahilisk handelsstad på den afrikanska östkusten. Den visar på kulturella influenser under mer än ett årtusende från det afrikanska, men även från det indiska, europeiska, men främst det arabiska kulturarvet. De flesta byggnader är från mitten av 1800-talet.
Plats: Stone Town, Zanzibar, Tanzania, Afrika
Nyckelord: barn, folk, försäljning, gata, gränd, kvinnor, män, suvenier, trång, stenstad, gamla staden, Mji Mkongwe, stad, samhälle, gågata, butik, affärer, handla, kläder,
Fotograf: Björn Kristersson
Byline: Björn Kristersson/Azote
Bildreferens: bkb_0147_7685
Datum: 2008-02-03
Max filstorlek: 2976x1905 px (≈ 25x16 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.