Din sökning efter  Havsörn (Haliaeetus albicilla) över flygande  gav fler än 300 träffar
Havsörn (Haliaeetus albicilla) över flygande | Fotograf: Ingemar Pettersson/Azote

Havsörn (Haliaeetus albicilla) över flygande

Havsörnen är den största rovfågeln i Nordeuropa och bland de största i världen. Den har en längd på 79-94cm och vingspannet uppgår till hela 190-240cm. Födan består av kadaver, fisk och änder som den slår. Den bygger ett mycket stort risbo som havsörnen åter använder om de inte blir störda. Populationen är ökande men havsörnen har klassningen nära hotad i den såkallade röda listan. Ett nytt hot som har uppkommit för havsörnen är kollisions risk med vindkraftverk. (Fotograf: Ingemar Pettersson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Havsörn (Haliaeetus albicilla) över flygande
Bildtext: Havsörnen är den största rovfågeln i Nordeuropa och bland de största i världen. Den har en längd på 79-94cm och vingspannet uppgår till hela 190-240cm. Födan består av kadaver, fisk och änder som den slår. Den bygger ett mycket stort risbo som havsörnen åter använder om de inte blir störda. Populationen är ökande men havsörnen har klassningen nära hotad i den såkallade röda listan. Ett nytt hot som har uppkommit för havsörnen är kollisions risk med vindkraftverk.
Plats: Hullsjön, Trollhättan, Västra Götaland, Sverige, Europa
Nyckelord: Havsörn, örn, rovfågel, fågel, vindkraftverk, djur, hotad, nära hotad, predator, rovdjur, sällsynt, vild, miljögifter, sårbar, pcb, ddt, projekt havsörn, naturskyddsföreningen, missgynnad, över flygande, flygande, Biota, Animalia, Chordata, Craniata, Vertebrata, Aves, Accipitriformes, Accipitridae, Haliaeetus
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbrf_74
Max filstorlek: 2979x1979 px (≈ 25x17 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.