Din sökning efter  Kossa p������������ strand  gav fler än 300 träffar
Highland cattle  | Fotograf: Ulf Manhammar/Azote

Highland cattle

Highland Cattle eller höglandsboskap är en härdig koras som har sitt ursprung i Skottlands högländer. Korasen har lätt att föröka sig. Kon ger mjölk med en speciell smak, lite sötaktig. Korasens utseende är säreget, de har till det yttre viss likhet med myskoxen och kallas ofta så i folk-mun men höglandskon är tam-boskap och betydligt mindre, den är oftast melerad eller svart med vita fläckar. Den är väldigt långhårig och har långa horn. (Fotograf: Ulf Manhammar)

Ladda ner bild Dela
Titel: Highland cattle
Bildtext: Highland Cattle eller höglandsboskap är en härdig koras som har sitt ursprung i Skottlands högländer. Korasen har lätt att föröka sig. Kon ger mjölk med en speciell smak, lite sötaktig. Korasens utseende är säreget, de har till det yttre viss likhet med myskoxen och kallas ofta så i folk-mun men höglandskon är tam-boskap och betydligt mindre, den är oftast melerad eller svart med vita fläckar. Den är väldigt långhårig och har långa horn.
Plats: Holmsjö, Blekinge, Sverige, Europa
Nyckelord: highland cattle, ko, kossa, boskap, nötdjur, nötkreatur, kreatur, djur, tamdjur, husdjur, lantbruk, betesdjur, horn, landskapsvårdare, päls,
Fotograf: Ulf Manhammar
Byline: Ulf Manhammar/Azote
Bildreferens: umd_00927
Datum: 1972
Max filstorlek: 4247x2692 px (≈ 36x23 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.