keyboard_arrow_left Tillbaka

Isbjörn (Ursus maritimus) på barmark

Isbjörnar lever i arktiska områden på norra halvklotet. I takt med den globala uppvärmningen väntas de isfria somrarna bli allt fler i Norra ishavet. En stor del av isbjörnens diet utgörs av sälar som den jagar vid håligheter i isen. När isen försvinner får många björnar det svårare att hitta föda och riskerar därför att påverkas negativt av den globala uppvärmningen. (Fotograf: Steven Zeff)
Fotograf: Steven Zeff
Byline: Steven Zeff/Azote
Bildreferens: szd00236
Datum: 1994-07-04
Max filstorlek: 4868x3388 px (≈ 41x29 cm / 300 dpi)