keyboard_arrow_left Tillbaka

Isbjörnsmamma (Ursus maritimus) med två ungar

Isbjörnar lever i arktiska områden på norra halvklotet. I takt med den globala uppvärmningen väntas de isfria somrarna bli allt fler i Norra ishavet. En stor del av isbjörnens diet utgörs av sälar som den jagar vid håligheter i isen. När isen försvinner får många björnar det svårare att hitta föda och riskerar därför att påverkas negativt av den globala uppvärmningen. (Fotograf: Steven Zeff)
Fotograf: Steven Zeff
Byline: Steven Zeff/Azote
Bildreferens: szb_00073
Datum: 2005-08-05
Max filstorlek: 3504x2336 px (≈ 30x20 cm / 300 dpi)