keyboard_arrow_left Tillbaka

Kantarell (Cantharellus cibarius)

Kantareller kallas ibland "skogens guld" och är en av de vanligaste svamparna för matlagning. En maträtt är sauterade kantareller i smör med salt och peppar, som ofta serveras på (rostat) bröd, ibland som komplement till en kötträtt. Stekta kantareller kan användas i risotto och även på pasta med några matskedar keso och crème fraiche. Kantareller används också i pajer eller med stekt bacon, finhackad vitlök och salvia. Kantarell är inte lämplig att torka i ugn eller värme, då dessa svampar lätt får en väl skarp smak. (Wikipedia) Lockansmåla Blekinge. (Fotograf: Le Carlsson)
Fotograf: Le Carlsson
Byline: Le Carlsson/Azote
Bildreferens: kantareller lockansma?la 190904_4
Datum: 2019-09-04 17:33:31
Max filstorlek: 3648x5472 px (≈ 31x46 cm / 300 dpi)
Filnamn: kantareller lockansma?la 190904_4