keyboard_arrow_left Tillbaka

Kokt Kräfta

Kräftor lever i sötvatten och är kräftdjur som liknar små humrar, som de är relaterade till. Kräftor är en populär maträtt i Sverige och Finland och konsumeras av tradition främst under fiskesäsongen i augusti. Kräftorna kokas ibland levande och är typiskt smaksatt med salt, socker, öl och stora mängder dill. Medan de flesta amerikaner äter dem varma, så äter svenskar och finnar dem normalt kallt. En traditionell svensk och finsk vana är att äta kräftor med en snaps av brännvin. Fångsten av inhemska sötvattenkräftor, Astacus astacus, och även av importerade amerikanska arter, Pacifastacus leniusculus, är mycket begränsad och för att möta efterfrågan, måste majoriteten importeras. Turkiet, Kina och USA är idag de största källorna till import. (Fotograf: Jacob Berg)
Fotograf: Jacob Berg
Byline: Jacob Berg/Azote
Bildreferens: jbb_A2510
Datum: 2006
Max filstorlek: 2000x3008 px (≈ 17x25 cm / 300 dpi)