Din sökning efter  jnb_20080806_MG_2354  gav 1 träffar
Kräftor | Fotograf: Jennie Wadman/Azote

Kräftor

Varje kilo trålat havskräftkött kostar miljön 107 kilo koldioxid. Orsaken till den höga siffran är dels att det behövs många kräftor för att få ihop ett kilo kräftkött, dels att samtliga trålare drivs med diesel och att man behöver tråla länge för att få ihop 1 kilo kräftor. Detta att jämföra med potatis där det snarare är konsumenterna som orsakar mest utsläpp - genom transporten till och från butiken och energin som används vid kokningen av potatisen hemma på spisen. (Källa: GP) (Fotograf: Jennie Wadman)

Ladda ner bild Dela
Titel: Kräftor
Bildtext: Varje kilo trålat havskräftkött kostar miljön 107 kilo koldioxid. Orsaken till den höga siffran är dels att det behövs många kräftor för att få ihop ett kilo kräftkött, dels att samtliga trålare drivs med diesel och att man behöver tråla länge för att få ihop 1 kilo kräftor.

Detta att jämföra med potatis där det snarare är konsumenterna som orsakar mest utsläpp - genom transporten till och från butiken och energin som används vid kokningen av potatisen hemma på spisen.

(Källa: GP)
Plats: Bodsjö, Bräcke Kommun, Jämtland, Sverige, Europa
Nyckelord: Kräfta, kräftor, kräftskiva, mat, röd, skaldjur, Astacidae, Cambaridae, Parastacidae
Fotograf: Jennie Wadman
Byline: Jennie Wadman/Azote
Bildreferens: jnb_20080806_MG_2354
Datum: 2008-08-06
Max filstorlek: 3888x2592 px (≈ 33x22 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.