Din sökning efter  Katterna sover middag i en av gr������������nderna i Stone town  gav fler än 300 träffar
Lejon (Panthera leo) hona som ligger och sover, närbild | Fotograf: Ingemar Pettersson/Azote

Lejon (Panthera leo) hona som ligger och sover, närbild

Lejon är världens näst största kattdjur, bara tigern är större och det är det största landlevande rovdjuret i Afrika. Vikten på en vuxenhane kan uppgå till över 250 kg, honorna är mindre och väger sällan över 150 kg. Det afrikanska lejonet lever på den trädbevuxna eller helt öppna savannen i olika konstellationer av familjegrupper där de jagar antiloper, zebror och andra hovdjur. Livslängden på lejon är mellan 12 – 15 år och en hona föder två till fyra ungar. Enligt IUCN rödlista har lejonet statusen ”sårbar” främst är det tjuvjakt som bidrar till artens minskning. (Fotograf: Ingemar Pettersson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Lejon (Panthera leo) hona som ligger och sover, närbild
Bildtext: Lejon är världens näst största kattdjur, bara tigern är större och det är det största landlevande rovdjuret i Afrika. Vikten på en vuxenhane kan uppgå till över 250 kg, honorna är mindre och väger sällan över 150 kg. Det afrikanska lejonet lever på den trädbevuxna eller helt öppna savannen i olika konstellationer av familjegrupper där de jagar antiloper, zebror och andra hovdjur. Livslängden på lejon är mellan 12 – 15 år och en hona föder två till fyra ungar. Enligt IUCN rödlista har lejonet statusen ”sårbar” främst är det tjuvjakt som bidrar till artens minskning.
Plats: Sverige, Europa
Nyckelord: Lejon, afrikanskt lejon, rovdjur, kattdjur, savann, predator, köttätare, däggdjur, katt, hägn, zoo, djurpark, djurens konung, man, IUCN, rödlistad, röda listan, sårbar, sällsynt, utrotningshotad, tjuvjakt, jakt, illegaljakt, Panthera, hona, sover, ligger, närbild, Biota, Animalia, Chordata, Craniata, Vertebrata, Mammalia, Carnivora, Felidae, Panthera, Panthera leo
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbdho_38
Max filstorlek: 4384x3088 px (≈ 37x26 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.