keyboard_arrow_left Tillbaka

Lejon (Panthera leo)

Lejon är världens näst största kattdjur, bara tigern är större och det är det största landlevande rovdjuret i Afrika. Vikten på en vuxenhane kan uppgå till över 250 kg, honorna är mindre och väger sällan över 150 kg. Det afrikanska lejonet lever på den trädbevuxna eller helt öppna savannen i olika konstellationer av familjegrupper där de jagar antiloper, zebror och andra hovdjur. Livslängden på lejon är mellan 12 – 15 år och en hona föder två till fyra ungar. Enligt IUCN rödlista har lejonet statusen ”sårbar” främst är det tjuvjakt som bidrar till artens minskning. (Fotograf: Ingemar Pettersson)
Plats
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbdho_29
Datum:
Max filstorlek: 4384x3088 px (≈ 37x26 cm / 300 dpi)