Din sökning efter  Plattmask Pseudobiceros ferrugineus  gav 28 träffar
Mulmknäppare (Elater ferrugineus) | Fotograf: Nils Ryrholm/Azote

Mulmknäppare (Elater ferrugineus)

Mulmknäpparen är en av de största knäppararterna i Sverige. Arten har exklusiva vanor: den lever i gamla lövskogskområden med tillgång till solbelysta hålträd och där lever dess larv på larver av den sällsynta skalbaggen läderbagge och andra rariteters larver. Sammantaget gör detta arten har ett synerligen begränsat livsutrymme kvar i Sverige liksom i övriga Nordeuropa numera. Mulmknäpparen är mycket svår att finna, men i naturvården idag används idag ofta feromoner för att detektera förekomst av arten. (Fotograf: Nils Ryrholm)

Ladda ner bild Dela
Titel: Mulmknäppare (Elater ferrugineus)
Bildtext: Mulmknäpparen är en av de största knäppararterna i Sverige. Arten har exklusiva vanor: den lever i gamla lövskogskområden med tillgång till solbelysta hålträd och där lever dess larv på larver av den sällsynta skalbaggen läderbagge och andra rariteters larver. Sammantaget gör detta arten har ett synerligen begränsat livsutrymme kvar i Sverige liksom i övriga Nordeuropa numera. Mulmknäpparen är mycket svår att finna, men i naturvården idag används idag ofta feromoner för att detektera förekomst av arten.
Plats: Hallands Väderö, Skåne, Sverige, Europa
Nyckelord: hotad art, rödlista, rödlistad art, skalbagge, knäppare, Mulmknäppare, hålträd, mulm, rödlistad skalbagge, rödlistad knäppare, hotad art, Eukaryota, Animalia, Arthropoda, Hexapoda, Insecta, Coleoptera, Elateridae, Elater, Elater ferrugineus
Fotograf: Nils Ryrholm
Byline: Nils Ryrholm/Azote
Bildreferens: nrb-11-07-7815
Datum: 2011-07-20
Max filstorlek: 5522x3681 px (≈ 47x31 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.