Din sökning efter  Falconiformes  gav 203 träffar
Pilgrimsfalk (Falco peregrinus) | Fotograf: Ingemar Pettersson/Azote

Pilgrimsfalk (Falco peregrinus)

Pilgrimsfalken var nästan helt utrotad i Sverige på 1970 talet pågrund av giftspridningen inom jord och skogsbruket. Det var främst gifterna DDT, aldrin, och dieldrin som påverkade falkarna. Genom ett enormt arbete av bland annat av frivilliga så har nu falkarna återhämtat sig bra. Dessa aktiva åtgärder var bland annat avel och utsättning av ungar detta arbete skedde inom Naturskyddsföreningens "Projekt Pilgrimsfalk". Kroppslängden är 40 - 50 cm och falken har ett vingspann på ungefär 80-110 cm, det är en markant skillnad mellan könen där honan är den större. En störtdykande pilgrimsfalk kan komma upp i svindlande hastigheter man har uppmätt 320km/h vilket gör att den brukar kallas världen snabbaste djur. (Fotograf: Ingemar Pettersson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Pilgrimsfalk (Falco peregrinus)
Bildtext: Pilgrimsfalken var nästan helt utrotad i Sverige på 1970 talet pågrund av giftspridningen inom jord och skogsbruket. Det var främst gifterna DDT, aldrin, och dieldrin som påverkade falkarna. Genom ett enormt arbete av bland annat av frivilliga så har nu falkarna återhämtat sig bra. Dessa aktiva åtgärder var bland annat avel och utsättning av ungar detta arbete skedde inom Naturskyddsföreningens "Projekt Pilgrimsfalk". Kroppslängden är 40 - 50 cm och falken har ett vingspann på ungefär 80-110 cm, det är en markant skillnad mellan könen där honan är den större. En störtdykande pilgrimsfalk kan komma upp i svindlande hastigheter man har uppmätt 320km/h vilket gör att den brukar kallas världen snabbaste djur.
Plats: Sverige, Europa
Nyckelord: falk, pilgrimsfalk, rovfågel, snabb, utrotningshotad, naturskyddsföreningen, hotad, sårbar, hägn, djurpark, närbild, porträtt, Biota, Animalia, Chordata, Craniata, Vertebrata, Aves, Falconiformes, Falconidae, Falco
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbfh_15
Max filstorlek: 2848x4288 px (≈ 24x36 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.