Din sökning efter  Snowdrop Windflower Anemone sylvestris with hover fly Brachycera  gav fler än 300 träffar
Rosa Blåsippor (Anemone hepatica, Hepatica nobilis) | Fotograf: Isabelle Carlqvist/Azote

Rosa Blåsippor (Anemone hepatica, Hepatica nobilis)

Blåsippan trivs i skogsmark och lundar och växer inte sällan i dikesrenar. Den blommar i april-maj och är fridlyst i vissa delar av landet. Den blå blåsippan är vanligast men rosa och vita exemplar förekommer också. De rödaktiga varianterna kallas ofta för rödsippa. Alla tillhör dock samma art, färgskillnaderna beror på genetiska variationer. (Fotograf: Isabelle Carlqvist)

Ladda ner bild Dela
Titel: Rosa Blåsippor (Anemone hepatica, Hepatica nobilis)
Bildtext: Blåsippan trivs i skogsmark och lundar och växer inte sällan i dikesrenar. Den blommar i april-maj och är fridlyst i vissa delar av landet. Den blå blåsippan är vanligast men rosa och vita exemplar förekommer också. De rödaktiga varianterna kallas ofta för rödsippa. Alla tillhör dock samma art, färgskillnaderna beror på genetiska variationer.
Plats: Knivsta, Uppsala län, Uppland, Sverige, Europa
Nyckelord: blåsippa, rosa blåsippa, ranunkelväxt, vår, blomma, vårblomma, vårtecken, ståndare, pistill, stjälk, blad, löv, Anemone hepatica, Hepatica nobilis, Anemone hepatica, Hepatica nobilis
Fotograf: Isabelle Carlqvist
Byline: Isabelle Carlqvist/Azote
Bildreferens: icb_0025
Datum: 2014-03-30
Max filstorlek: 3648x5472 px (≈ 31x46 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.