keyboard_arrow_left Tillbaka

Grants zebra (Equus quagga boehmi) betar gräs på savannen i ösregn

Grants zebra är en underart av stäppzebran och i likhet med alla vildhästar så är Grants zebra ett flockdjur som lever i stora familjegrupper. De lever på savannområden i större delen av Östafrika, zebrorna är helt beroende av tillgång på vatten då de måste dricka dagligen. Zebrorna väger mellan 225 - 300 kg, hanen är något större än honan och födan utgörs av gräs, blad och rötter. De blir mellan 20-30 år och populationen av Grants zebra räknas som livskraftig enligt IUCN lista. (Fotograf: Ingemar Pettersson)
Plats
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbdho_72
Datum:
Max filstorlek: 3968x2848 px (≈ 34x24 cm / 300 dpi)
Filnamn: ipbdho_72