Din sökning efter  Desagher  gav 2544 träffar
Sockerrör i morgonljus | Fotograf: Nicolas Desagher/Azote

Sockerrör i morgonljus

Socker och odling av sockerrör är en viktig del av Dominikanska republikens ekonomi och en av landets viktigaste exportprodukter. Den dominikanska sockerrörsindustrin är tekniskt sett väldigt omodern och är fortfarande till stor del beroende av mänsklig arbetskraft. Under skördesäsongen (dec-juni) råder det ständig brist på arbetskraft. För att få tillräckligt med arbetare använder sockerbolagen ett anställningssystem som bryter mot de flesta internationella lagar och konventioner rörande tvångsarbete. De flesta av arbetarna är Haitiska invandrare eller flyktingar som antingen luras till plantagen med hopp om arbete, fångas in när dom korsar gränsen eller slumpmässigt omhändertas och tvingas till arbete för att inte bli utvisade tillbaks till Haiti. På plantagen tvingas de arbeta under slavlika förhållanden för ingen eller liten lön, från tidig morgon till sen kväll, under ständig bevakning av beväpnade soldater. (Fotograf: Nicolas Desagher)

Ladda ner bild Dela
Titel: Sockerrör i morgonljus
Bildtext: Socker och odling av sockerrör är en viktig del av Dominikanska republikens ekonomi och en av landets viktigaste exportprodukter. Den dominikanska sockerrörsindustrin är tekniskt sett väldigt omodern och är fortfarande till stor del beroende av mänsklig arbetskraft. Under skördesäsongen (dec-juni) råder det ständig brist på arbetskraft. För att få tillräckligt med arbetare använder sockerbolagen ett anställningssystem som bryter mot de flesta internationella lagar och konventioner rörande tvångsarbete. De flesta av arbetarna är Haitiska invandrare eller flyktingar som antingen luras till plantagen med hopp om arbete, fångas in när dom korsar gränsen eller slumpmässigt omhändertas och tvingas till arbete för att inte bli utvisade tillbaks till Haiti. På plantagen tvingas de arbeta under slavlika förhållanden för ingen eller liten lön, från tidig morgon till sen kväll, under ständig bevakning av beväpnade soldater.
Plats: Dominikanska republiken, Hispaniola, Västindien, Karibien, Latinamerika, Nordamerika
Nyckelord: odling, jordbruk, lantbruk, agrikultur, plantage, skörd, sockerrör, socker, mat, växt, gröda, åker, zafra, sockerbolag, etanol, biobränsle, energi, soluppgång, morgon, Plantae, Magnoliophyta, Liliopsida, Poales, Poaceae, Saccharum
Fotograf: Nicolas Desagher
Byline: Nicolas Desagher/Azote
Bildreferens: DN_RD_CS00834
Datum: 2006
Max filstorlek: 4300x2850 px (≈ 36x24 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.