keyboard_arrow_left Tillbaka

Späckhuggare hoppar i soluppgång, Alaska (Orcinus orca)

Späckhuggare (även kallad orca) är den största medlemmarna i delfiner familjen och är långlivade, sociala och ibland sprudlande toppredatorer. Endast människan är mer utspridda runt jorden. Två olika typer av späckhuggare är framträdande i kustnära Alaska - invånare som äter fisk och transienter som äter marina däggdjur. Deras sociala struktur, sång repertoar och livsstil skiljer sig från varandra och de två divergerande typerna inte samverkar. (Fotograf: Steven Zeff)
Fotograf: Steven Zeff
Byline: Steven Zeff/Azote
Bildreferens: szd00527
Datum: 2005
Max filstorlek: 5313x3526 px (≈ 45x30 cm / 300 dpi)