keyboard_arrow_left Tillbaka

Stenknäckar (Coccothraustes coccothraustes) ett par (hona och hane) vid fågelmatningen

Stenknäcken är en stor fink med mycket kraftig näbb och häckar i stora delar av Europa och tempererade delar av Asien. På sommaren lever den i löv- och blandskog, parker och fruktträdsodlingar. I Sverige förekommer den mest i södra och mellersta delen, och har på senare tid ökat i antal och häckar allt längre norrut. I Bohuslän ser vi den då och då besöka fågelbordet. (Fotograf: Lars-Eric Sellberg)
Fotograf: Lars-Eric Sellberg
Byline: Lars-Eric Sellberg/Azote
Bildreferens: lab7883
Datum: 2011-05-06
Max filstorlek: 4896x3264 px (≈ 41x28 cm / 300 dpi)