Din sökning efter  Ett par med hund som g������������r i vattnet  gav fler än 300 träffar
Storlomspar (Gavia arctica) i en skogsjö där skogen färgar vattnet grönt  | Fotograf: Ingemar Pettersson/Azote

Storlomspar (Gavia arctica) i en skogsjö där skogen färgar vattnet grönt

Storlommen har en kroppslängd på 65-74 cm och vingspannet mäter 105-125cm, den häckar vid näringsfattiga klarvattenssjöar i nästan hela landet utom i fjällens lavregion. Födan består nästan uteslutande av fisk men även kräftor kan stå på menyn. Storlommen har ett karaktäriskt läte och det läggs ofta in i filmer och liknande för att skapa en vildmarkskänsla. (Fotograf: Ingemar Pettersson)

Ladda ner bild Dela
Titel: Storlomspar (Gavia arctica) i en skogsjö där skogen färgar vattnet grönt
Bildtext: Storlommen har en kroppslängd på 65-74 cm och vingspannet mäter 105-125cm, den häckar vid näringsfattiga klarvattenssjöar i nästan hela landet utom i fjällens lavregion. Födan består nästan uteslutande av fisk men även kräftor kan stå på menyn. Storlommen har ett karaktäriskt läte och det läggs ofta in i filmer och liknande för att skapa en vildmarkskänsla.

Plats: Vrångevattnet, Herrestadsfjället, Uddevalla, Bohuslän, Västra Götaland, Sverige, Europa
Nyckelord: Storlom, lom, fågel, lommar, fiskätare, läte, vildmark, sjöfågel, skogssjö, skogstjärn, tjärn, stämning, Gavia arctica, gavia, grönt, färgar, skog, par, sommar, Biota, Animalia, Chordata, Craniata, Vertebrata, Aves, Gaviiformes, Gaviidae, Gavia, Gavia arctica
Fotograf: Ingemar Pettersson
Byline: Ingemar Pettersson/Azote
Bildreferens: ipbldp_3
Max filstorlek: 3906x2594 px (≈ 33x22 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.