Din sökning efter  robert-svensson  gav 943 träffar
Tånglake (Zoarces viviparus) | Fotograf: Robert Kautsky/Azote

Tånglake (Zoarces viviparus)

Tånglaken har en lång, ålliknande kropp med ett trubbigt huvud och tjocka läppar. Färgen kan variera men går oftast i gulbrun och orange. Tånglaken föder levande ungar, vilket är relativt ovanligt bland fiskar. Ungarna är vid födseln exakt lika de vuxna fiskarna, förutom att de är mer genomskinliga. Tånglaken håller sig på 2 till 20 meters djup nära bottnarna, där den letar efter kräftdjur och andra små djur att äta. Den gräver gärna ner sig i bottenleran, eller gömmer sig under en sten. I likhet med näbbgäddan har också tånglaken ett grönt skelett. Tånglaken finns både på mjuka och hårda bottnar, och föredrar bottnar med vegetation. (Fotograf: Robert Kautsky)

Ladda ner bild Dela
Titel: Tånglake (Zoarces viviparus)
Bildtext: Tånglaken har en lång, ålliknande kropp med ett trubbigt huvud och tjocka läppar. Färgen kan variera men går oftast i gulbrun och orange. Tånglaken föder levande ungar, vilket är relativt ovanligt bland fiskar. Ungarna är vid födseln exakt lika de vuxna fiskarna, förutom att de är mer genomskinliga. Tånglaken håller sig på 2 till 20 meters djup nära bottnarna, där den letar efter kräftdjur och andra små djur att äta. Den gräver gärna ner sig i bottenleran, eller gömmer sig under en sten. I likhet med näbbgäddan har också tånglaken ett grönt skelett.

Tånglaken finns både på mjuka och hårda bottnar, och föredrar bottnar med vegetation.
Plats: Sven Loven Center för Marina Vetenskaper, Tjärnö, Strömstad, Västkusten, Sverige
Nyckelord: undervattensfoto, fisk, tångbälte, bottenlevande, levandefödare, Acanthopterygii, Perciformes, Zoarcoidei, Zoarcidae, Zoarce, Zoarces viviparus
Fotograf: Robert Kautsky
Byline: Robert Kautsky/Azote
Bildreferens: rkb00513
Datum: 2006
Max filstorlek: 3477x2382 px (≈ 29x20 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.