Din sökning efter  Tistelfjäril (Vanessa cardui) på timjan (Thymus serpyllum)  gav fler än 300 träffar
Tistelfjäril (Vanessa cardui) på timjan (Thymus serpyllum) | Fotograf: Nils Ryrholm/Azote

Tistelfjäril (Vanessa cardui) på timjan (Thymus serpyllum)

Tistelfjärilen är en av jorden mest opportunistiska fjärilsarter. Den flyttar sina populationer till de platser som för tillfället och årstiden är lämpliga, vilket gör att man kan se vandrande fjärilar av denna art över stora delar av jorden. Till Norden kommer arten vissa år i stort antal och reproducerar sig här och sedan flyger avkomlingarna i nästa generation söderut igen och förökar sig där de hittar en lämplig livsmiljö. (Fotograf: Nils Ryrholm)

Ladda ner bild Dela
Titel: Tistelfjäril (Vanessa cardui) på timjan (Thymus serpyllum)
Bildtext: Tistelfjärilen är en av jorden mest opportunistiska fjärilsarter. Den flyttar sina populationer till de platser som för tillfället och årstiden är lämpliga, vilket gör att man kan se vandrande fjärilar av denna art över stora delar av jorden. Till Norden kommer arten vissa år i stort antal och reproducerar sig här och sedan flyger avkomlingarna i nästa generation söderut igen och förökar sig där de hittar en lämplig livsmiljö.
Plats: Uppsala, Uppland, Sverige, Europa
Nyckelord: tistelfjäril, migrant, migrerande art, flyttande fjäril, dagfjäril, fjäril, ädelfjäril, praktfjäril, växthuseffekten, varmare klimat, opportunist, Eukaryota, Animalia, Arthropoda, Hexapoda, Insecta, Lepidoptera, Papilionoidea, Nymphalidae, Nymphalinae, Vanessa, Vanessa cardui
Fotograf: Nils Ryrholm
Byline: Nils Ryrholm/Azote
Bildreferens: nrb-11-07-8011
Datum: 2011-07-26
Max filstorlek: 5616x3744 px (≈ 48x32 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.