keyboard_arrow_left Tillbaka
Bild 1 av 2 keyboard_arrow_right

Vårtsvin i Serengeti

Vårtsvin (Phacochoerus africanus) är ett klöv- och svindjur med vårtigt huvud och uppåtstående, ibland 60 centimeter långa betar (överkäkens hörntänder). Vårtsvinet finns huvudsakligen i östra och södra Afrika, bland annat i Ngorongoro. Utbredningsområdet sträcker sig från Mauretanien och Etiopien söderut till Namibia och Sydafrika. Habitatet utgörs av öppna landskap som savanner och öppna skogar. (Fotograf: Björn Kristersson)
Fotograf: Björn Kristersson
Byline: Björn Kristersson/Azote
Bildreferens: bkb_0104_7099
Datum: 2008-01-28
Max filstorlek: 3072x2048 px (≈ 26x17 cm / 300 dpi)
Filnamn: bkb_0104_7099