Din sökning efter  Open sky Stone spit   gav fler än 300 träffar
Vintergatan och airglow | Fotograf: Roel Wijtmans/Azote

Vintergatan och airglow

Airglow liknar Norrsken, men har ett annat ursprung. Norrsken orsakas av partiklar som kolliderar med molekyler och atomer i atmosfären, som sedan blir exciterade och producerar ljus när de återfaller till grundtillståndet. Airglow orsakas av ultraviolett strålning från solen som bryter ned molekyler i jordens atmosfär under dagen. Under natten rekombinerar dessa produkter igen, vilket producerar ljus som vi ser som airglow. Mönstret med olika färger airglow som syns i denna bild orsakas av gravity waves. (Fotograf: Roel Wijtmans)

Ladda ner bild Dela
Titel: Vintergatan och airglow
Bildtext: Airglow liknar Norrsken, men har ett annat ursprung. Norrsken orsakas av partiklar som kolliderar med molekyler och atomer i atmosfären, som sedan blir exciterade och producerar ljus när de återfaller till grundtillståndet. Airglow orsakas av ultraviolett strålning från solen som bryter ned molekyler i jordens atmosfär under dagen. Under natten rekombinerar dessa produkter igen, vilket producerar ljus som vi ser som airglow. Mönstret med olika färger airglow som syns i denna bild orsakas av gravity waves.
Plats: Helvetesbrännan naturreservat, Medelpad, Sverige, Europa
Nyckelord: airglow, Vintergatan, stjärna, natt, mörk, optiskt fenomen, sky, gravity wave, naturreservat, skyddad natur,
Fotograf: Roel Wijtmans
Byline: Roel Wijtmans/Azote
Bildreferens: rwb_IMG_24112
Datum: 2013-10-13
Max filstorlek: 2721x4089 px (≈ 23x35 cm / 300 dpi)

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.