Digital kommunikatör

Stockholm | Tillsvidareanställning, heltid

Om Azote

På Azote tillgängliggör vi forskning genom att kommunicera och visualisera förutsättningarna för en utveckling inom planetens gränser. Till vår hjälp har vi den kunskap och de insikter som vetenskapen ger oss. 

Vi samarbetar med lärosäten, kultur – och civilsamhället samt med små och stora företag. Vi är övertygade om att en bra relation skapas genom ett stort förtroende, ömsesidig förståelse för ämnet och uppgiften och en gemensam strävan mot samma mål. Sådana relationer blir både framgångsrika och långa. Många av våra uppdragsgivare har vi känt och arbetat med i över 10 års tid. Vi jobbar bland annat med Stockholms universitet, Stockholm Environment Institute, Potsdam Institute for Climate Impact Research, Future Earth, Rädda regnskog och Ecocide Law Alliance, samt stöttar företag i deras interna omställningsarbete.

Vi är just nu i en expansiv fas och växer både inom teamet och i de projekt vi medverkar i. Vi arbetar flexibelt och tror på konceptet att vi är starkare tillsammans. Det innebär att många i vårt team har både specifik och övergripande kunskap för att kunna axla olika roller och arbeta organiskt i projekt och tillsammans med kunder. Vid behov tar vi in experter från vårt nätverk och gör det vi kan för att hjälpa våra kunder få ut bästa möjliga resultat i sitt samarbete med oss.

Om rollen

Vi söker dig som är en uttalad (eller outtalad) kommunikatör och som har lång erfarenhet av att leda webbutvecklingsprojekt, datavisualiseringsarbete och/eller liknande uppdrag. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med offentlig verksamhet och/eller syftesdrivna organisationer. 

I din roll har du stora möjligheter att utvecklas och växa, både inom ditt område och tillsammans med oss. Azote har under det senaste året sett ett allt större intresse från våra kunder att arbeta i digitala kanaler och vi söker därför dig som är redo för en ny utmaning och drivs av tanken på att kunna vara med att vidareutveckla potentialen för gränssnittet mellan forskning och digitala kanaler.

Vi ser att du framför allt du trivs i din roll som kommunikatör men du har även den övergripande förståelse som behövs för att leda projekt, ta in rätt kompetens och handleda utvecklare i de system som den digitala lösningen kräver. Du har möjlighet att utveckla detta nya blad inom Azotes breddade kompetensområden och själv driva både försäljning, utveckling och intern kompetensutbildning framåt. Du kommer in tidigt och kommer att ha stor möjlighet att påverka.

Våra kunder är ofta ovana beställare av kommunikation och än mer ovana beställare av digitala tjänster. Du är därför en väldigt trygg kommunikatör som kan stötta kunderna i att både beställa från Azote och hjälpa dem se de möjligheter som finns i att driva omställningsarbetet framåt med stöd i digitala lösningar.

Ett urval av dina arbetsuppgifter

 • Ansvar för våra kunders kommunikationsuppdrag som rör datavisualisering, webbutveckling, API funktionalitet och liknande tekniska lösningar
 • Ansvar för en god intern struktur och arbete med att utveckla metoder och tjänsteområden som visualiserar och tillgängliggör forskning med stöd av digitala tjänster
 • Sälja in nya koncept och idéer till nya och befintliga kunder på ett pedagogiskt och inkännande vis
 • Strategiskt, tekniskt och kreativt leda projekt och kunder
 • Vidareutveckla Azotes erbjudande och tillsammans med ledning och team hitta nya vägar att hjälpa Azotes kunder

Vi ser gärna att du

 • Har god vana av att sälja in, leda och driva igenom projekt tillsammans med utvecklare och kreatörer
 • Är innovativ – det kommer naturligt för dig att löpande se hur kundprojekten kan nå sin fulla potential
 • Håller dig uppdaterad kring utvecklingspotentialen inom ditt område
 • Inte är rädd för att axla flera roller och backa teamet där det behövs
 • Har god förståelse för och kan leda team i diverse utvecklingsprojekt
 • Är snabb, driven och gillar ett högt tempo, men kvalitetssäkrar alltid leveranser och har ett öga för detalj
 • Är kreativt lagd och har ett öga för design och visuellt uttryck
 • Goda kunskaper i Adobe (Illustrator, InDesign, After Effects) är ett +
 • Delar Azotes värden och önskan om att tillsammans arbeta för en hållbarhetsomställning

Intervjuer sker löpande och rollen kommer tillsättas när vi hittar rätt.

Skicka din ansökan till [email protected]. Bifoga CV och personligt brev.

Tipsa andra om detta inlägg: