Kreatör

Stockholm | Tillsvidareanställning

Om Azote

På Azote tillgängliggör vi forskning genom att kommunicera och visualisera förutsättningarna för en utveckling inom planetens gränser. Till vår hjälp har vi den kunskap och de insikter som vetenskapen ger oss. Vår vision är att inspirera omtanke för vår värld genom kunskap om vår värld.

Azote samarbetar med lärosäten, kultur- och civilsamhälle samt med små och stora företag. Vi är övertygade om att en bra relation skapas genom ett stort förtroende, ömsesidig förståelse för ämnet och uppgiften och en gemensam strävan mot samma mål. Sådana relationer blir både framgångsrika och långa. Många av våra uppdragsgivare har vi känt och arbetat med i över 10 års tid. Vi jobbar bland annat med Stockholms universitet, Stockholm Environment Institute, Potsdam Institute for Climate Impact Research, Future Earth, Rädda regnskog och Ecocide Law Alliance, samt stöttar flera större företag i deras interna omställningsarbete.

Vi är just nu i en expansiv fas och växer både inom teamet och i de projekt vi medverkar i. Vi arbetar flexibelt och tror på konceptet att vi är starkare tillsammans. De flesta i vårt team är både specialister och generalister, med spetskompetens inom ett visst område och bredd att kunna axla olika roller när det behövs, och arbeta organiskt i projekt och tillsammans med kunder. Vid behov tar vi in experter från vårt nätverk och gör det vi kan för att hjälpa våra kunder få ut bästa möjliga resultat i sitt samarbete med oss.


Om rollen

I rollen som kreatör har du fantastiska möjligheter att utvecklas i ditt kreativa arbete, lära dig att anpassa illustration och grafiskt arbete till rätt målgrupp och tillgängliggöra forskning genom att sprida kunskap på den nivå som målgruppen kan ta emot informationen.

Som kreatör arbetar du nära kunden och i tätt samarbete med dina kollegor. Du har ett ansvar i teamet att leda den kreativa processen och i dialog med projektledare se till att det visuella uttrycket hjälper att kommunicera forskning på ett tydligt sätt utan att förvanska eller förminska centrala budskap. Som medlem i Azotes team är du även beredd att prestigelöst backa dina kollegor och ta över leveranser i produktionsledet för att hjälpa avlasta och nå leverans inom budget och tidsram.

Samtliga i teamet får stöd i sitt arbete från Azotes kreativa ledning. Du kommer jobba i nära samarbete med vår Creative Director och tillsammans sätter ni visionen för Azotes fortsatta kreativa arbete.

Vi söker dig som känner en fascination för natur och miljö och som önskar att arbeta för en hållbar omställning genom grafiska verktyg, illustration och infografik. Du drivs av att själv styra din utveckling, kunna växa tillsammans med oss och tar gärna eget ansvar i att driva projekt, formulera nya idéer och konstruktivt hjälpa teamet och företaget att fortsätta utvecklas och lära. Vi är fortfarande ett litet företag och du kommer ha stor möjlighet att påverka i vilken riktning Azote utvecklas. Azote är här för att ge dig det stöd och de verktyg du behöver för att agera självständigt och tryggt i relation till kollegor och kunder. 

Ett urval av dina arbetsuppgifter

 • Grafisk form, layout och design
 • Illustration och animation (inklusive arbete med grafer, diagram osv)
 • Kreativt leda projekt samt stötta ovana beställare av kommunikation och grafiska leveranser till en bra beställning
 • Hjälpa den kreativa ledningen att utveckla framtidens Azote och hitta nya vägar att nå företagets vision

Vi ser att du redan från start

 • Bemästrar Adobe programmen (framför allt Illustrator och InDesign)
 • Är kreativt lagd och har ett öga för design och visuellt uttryck
 • Är snabb, driven och gillar ett högt tempo, men kvalitetssäkrar alltid leveranser och har ett öga för detalj.
 • Delar Azotes värden och önskan om att tillsammans arbeta för en hållbar omställning

Vi ser att du önskar utvecklas inom

 • Arbete i digitala och tryckta kanaler samt skapa leveranser i önskade format
 • Att hjälpa projekt nå sin fulla potential genom löpande utvärdering
 • Kunskap kring verktyg (Microsoft Office, Adobe etc.), kanaler och metoder
 • Kundrelationer – tidigare säljerfarenhet är meriterande
 • Stegvis utveckling i din roll med mål att framöver kunna leda och koordinera andra kreatörer


Arbetsprov

För att söka till rollen behöver du skicka in exempel på ditt kreativa arbete samt ett fiktivt arbetsprov. Syftet med arbetsproven är att få en känsla för ditt uttryck och förståelse för de leveranser ingår i din framtida roll. Arbetsproven  kommer inte användas i något annat syfte annat än som underlag i rekryteringsprocessen. 

 • Bifoga ett par arbetsprov som visar bredden i ditt kreativa arbete.
 • Forskare X vill att du hjälper hen med att ”snygga till” nedan illustrationer för en rapport hen har skrivit. Du blir ombedd att plocka ut en färgskala och har fria händer att omarbeta skissen på det sätt du tycker på bästa sätt illustrerar budskapet. Du behöver endast välja ut 1 av 2 figurer och rita om.

Intervjuer sker löpande och rollen kommer tillsättas så fort vi hittar rätt. Anställning från september.

Skicka din ansökan till [email protected]. Bifoga CV, personligt brev och arbetsprov (varav ena är illustrationen till forskare X).

Tipsa andra om detta inlägg:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kontakt

Azote AB
Sveavägen 131
113 46 Stockholm

08-570 198 01
[email protected]

Följ oss