Så köper du bilder

Kom igång med att köpa bilder från Azote

 1. Sök i bildarkivet

  Sök i bildarkivet genom att använda sökrutan som ligger här till höger, eller på Azotes startsida. Skriv sökordet/orden i singular och obestämd form, d.v.s. skriv blomma istället för blomman eller blommor. Hittar du inte vad du letar efter kan du prova att skriva ordet på engelska. En del av våra bilder saknar information på svenska och du kan därför få fler träffar om du använder engelska.

 2. Registrera ett konto

  För att få tillgång till våra högupplösta filer, och för att se bilderna utan vattenmärken, behöver du registrera ett användarkonto. Det gör du under fliken "Skapa konto" uppe i menyn.

 3. Ladda ned bild

  Bilder du är intresserad av kan du alltid ladda ner som skissbilder, enklast genom att högerklicka på bilden och välja "Spara som...". Det kostar ingenting och du behöver inte rapportera användningen till oss så länge bilderna bara används för skissändamål och inte är med i den färdiga produkten.

  När du bestämt dig för att ladda ner en högupplöst bild klickar du på länken till höger om bilden. Priset på bilden beror på hur du kommer att använda bilden, inte på vilken av storlekarna du väljer att ladda ner. Välj därför den storlek som passar ditt användningsområde bäst.

 4. Meddela användning och få ett pris

  Hör gärna av dig om du vill få ett pris för din användning. Vanliga användningsområden hittar du annars i vår prislista. När du laddat ned en högupplöst bild ska du alltid meddela du oss hur du kommer använda den.

 5. Fakturering och betalning

  Fakturan för dina bilder kommer på posten, och du har 30 dagar på dig att betala. Maila eller ring om du vill ha någon särskild märkning eller referens på fakturan.

Sök i bildarkivet
Vad är det jag faktiskt köper?
Azote förmedlar rätten att använda ett foto eller en illustration i ett specifikt sammanhang. Priset på bilden baseras på användningsområdet tillsammans med faktorer som t.ex. storlek, upplaga, och tidsperiod bilden skall användas - se vår prislista för mer information.

Om Azote

Azote är en bildbyrå inriktad på att visualisera förhållandet mellan människa och miljö. Läs mer

Kontakta oss

Telefon 0708 693 331 eller kontakt@azote.se.

Prenumerera på nyheter

Vårt nyhetsbrev innehåller tips om bilder och senaste nytt från Azote och kommer ca 10 gånger per år.

Köp miljömärkt

Azote är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke vilket innebär att vi prioriterar miljömärkta alternativ vid alla inköp.


© Azote AB 2018. Alla rättigheter reserverade. Rättigheterna till bilder och text tillhör upphovsmännen och Azote. Genom att använda Azote tjänster eller ladda ned bilder ingår du ett avtal med Azote och förbinder dig att följa användarvillkoren, läs mer här.