Om oss

Vi är en kommunikationsbyrå som skapar förutsättningar för hållbar transformation. Azote består av en kreativ kärna och ett nätverk av specialister. Tillsammans med våra medarbetare kan vi möta våra uppdragsgivares bredd av behov och uppdrag.

Detta tror vi på

Vi är övertygade om att en utveckling inom planetens gränser kräver samarbete. För det är när vi alla engagerar oss och baserar vårt engagemang på kunskap – på vetenskap – som omställningen kan ske.

Detta kräver mod. Mod att se att vårt samhälle är byggt på grundpremisser och förutsättningar som inte leder oss i rätt riktning. Att leva kvar i en gammal idé och levnadssätt trots att vi idag vet bättre är inte vägen framåt. Vetenskapen visar tydligt att vi behöver transformera våra samhällen för att leva inom planetens gränser. Och det är dessa insikter vi vill tillgängliggöra.

Vår roll är att vetenskapligt kvalitetssäkra och paketera berättelser, idéer och innovationer på ett effektivt och tydligt sätt gentemot olika målgrupper. Våra uppdragsgivare är forskare, entreprenörer, civilsamhälle och företag som vill vara med på den här resan. Vi ser inte våra kunder som kunder utan som partners som vill vara med och göra världen lite bättre. För vi arbetar alla tillsammans mot ett och samma mål – en utveckling inom planetens gränser.

Vi vill medverka till att berätta berättelser om hur en utveckling inom planetens gränser kan se ut. Och till hjälp har vi den kunskap och de insikter som vetenskapen ger oss. Vi vill inte bara prata om hot och måsten. Vi vill prata om möjligheterna med denna omställning. Det är därför gör vi det vi gör.

Vetenskapen är inte förhandlingsbar. Den existerar som bevis för vad som behöver förändras och är vår bästa förståelse av en viss fråga just nu.

Kontakta oss

Det snabbaste sättet att komma i kontakt med oss är att maila [email protected], eller att slå en signal till 08-570 198 01 för att prata med en av våra projektledare.

Vi är Azote

Robert Kautsky
Robert Kautsky

VD, Partner

[email protected]| +46 70 869 33 31

Jerker Lokrantz
Jerker Lokrantz

Creative Director, Partner

[email protected]| +46 70 931 77 97

Malin Gullstrand
Malin Gullstrand

COO (föräldraledig)

[email protected]| +46 70 495 54 95

Marie Löf
Marie Löf

Senior strateg, projektledare

[email protected]| +46 73 660 46 35

Elsa Wikander
Elsa Wikander

Kreatör

[email protected]

Miranda Diaz
Miranda Diaz

Projektledare

[email protected]| +46 73 460 63 55

Petra Cyrillus
Petra Cyrillus

tf COO och HR

[email protected]| +46 70 767 35 27

Elin Nilsson
Elin Nilsson

Webbutvecklare

[email protected]

Julia Rende
Julia Rende

Kreatör

[email protected]

Evelina Jonsson
Evelina Jonsson

Kreatör

[email protected]

Peter Lundvik
Peter Lundvik

Kreatör

[email protected]

Ingrid Rieser
Ingrid Rieser

Kreatör

[email protected]

Mina Karami
Mina Karami

Kreatör (föräldraledig)

[email protected]

Marie Sparréus
Marie Sparréus

Projektledare, Kreatör

[email protected]

Coralie Legrand
Coralie Legrand

Kreatör

[email protected]

Olav Törnblom
Olav Törnblom

Försäljning och affärsutveckling

[email protected]| +46 70 219 04 06

”Vi ser inte våra uppdragsgivare som kunder utan som partners som vill vara med och göra världen lite bättre.”

Azotes historia

Azotes grundare, Jerker Lokrantz och Robert Kautsky, möttes i ett gemensamt intresse för fotografi och bildens förmåga att förmedla större budskap. På en fotoresa i Västafrika började en idé gro om att dela med sig av bilder som speglar interaktionen mellan människa, natur och samhället. En sensommarnatt vid en eldstad i Mali bestämde de sig för att starta ett företag, och namnet Azote var det första som dök upp när Robert öppnade sitt franska lexikon. Azote betyder kväve och utgör 78 % av jordens atmosfär, dvs den atmosfär som är förutsättningen för allt liv.

Sedan dess har världen förändrats drastiskt och vi befinner oss mitt i ett stort och komplext samhällsskifte. Därför har Azotes erbjudande vuxit och förändrats. Bildbanken är nu Azote Library och Azote är en fullservice byrå som hjälper forskare, lärosäten, civilsamhället, kulturaktörer och företag att bli en del av den omställning som är nödvändig för att inte äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

To top